logga

ecotec loggaeconom stor
EcoTec pelletspanna EcoNom 16


Genial konstruktion gör den enkel att äga!

EcoNom är en ny generation av panna som är avsedd för automatiserad eldning med 6-8 mm pellets.

EcoNom är utvecklad för att tillgodose nutidens högt ställda krav på tillförlitlighet, bekvämlighet och säkerhet.Teknik hämtad från stora industripannor.


En riktigt bra förbränning kräver inblandning av luft i bränslet vilket skapar turbulens, här används ett rörligt roster. Slutförbränning sker under hög temperatur och lång tid, därför finns en 700 mm hög keramisk brännkammare.

Tillsammans är detta unikt för en panna i denna storlek.Varför en EcoNom?


- Genial konstruktion gör den enkel att äga.

- Självrengörande förbrännings-roster.

- Enkel skötsel genom att all sotning och uraskning sker uppifrån/framifrån.

- Stående tuber, som ej samlar flygaska

- Pannan är försedd med stora värme-upptagande ytor vilket ger exceptionellt hög totalverkningsgrad och därmed mycket låga emissioner.

- Rörligt roster är en förutsättning för underhållsfri förbränning.


Ladda ner PDF
ecotec loggaecouniq stor


EcoTec UniQEcoTec UniQ - Kompaktare, effektivare och bekvämare.

EcoTec UniQ är en helt ny pelletspanna, utvecklad för dig som inte vill spendera din lediga tid i pannrummet. Konstruktionen på nya EcoTec UniQ bygger på enkelhet och driftsäkerhet, samtidigt som den ska vara lätt att både installera och sköta.

Pannan är utrustad med justerbart rökrör med dragbegränsare och stor eldstad med ordentligt askutrymme, vilket gör att askan inte behöver tömmas mer än 1-3 ggr/ år.

Som tillval finns automatisk sotning av rökgaskanalerna, detta för att vattnet skall ta upp mer värme från förbränningen, vilket minskar förbrukningen av pellets.

Konstruktionen på EcoTec UniQ gör även att brännaren klarar att matas med askrik pellets som t.ex. barkpellets eller andra typer av pellets som kan förekomma i framtiden.

Ladda ner PDF

© Oljebolaget i Skåne AB -